تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۵
زمان مطالعه: 5 دقیقه
کد خبر : 139855

بررسی آخرین وضعیت تب دنگی در مجلس/ جان باختن سه نفر و آماده باش وزارت بهداشت

بررسی آخرین وضعیت تب دنگی در مجلس/ جان باختن سه نفر و آماده باش وزارت بهداشت
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس، از نگرانی‌ها درباره شیوع تب دنگی و اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با آن خبر داد.

به گزارش شهر بورس، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس از برگزاری نشستی با حضور مسئولان مربوطه برای بررسی آخرین وضعیت تب دنگی در هفته آینده خبر داد. حسینعلی شهریاری در مورد آخرین وضعیت شیوع تب دنگی در کشور اظهار داشت: متاسفانه پشه آئدس در بسیاری از مناطق کشور، به‌ویژه مناطق جنوبی و استان گیلان مشاهده شده است.

شیوع تب دنگی در ایران

شهریاری با بیان اینکه 80 درصد مبتلایان به تب دنگی بدون علائم هستند، افزود: علائم این بیماری شامل تب و درد شدید استخوان است که افراد را ناتوان می‌کند. وی همچنین اشاره کرد که دو ایرانی که به امارات سفر کرده بودند، جان خود را از دست داده‌اند و در ایران تنها یک نفر فوتی داشته‌ایم.

پشه آئدس و نگرانی‌ها

وی خاطرنشان کرد که تب دنگی از کشورهای حاشیه خلیج فارس وارد ایران شده و در بسیاری از کشورها از جمله کشورهای اروپایی دیده شده است. پشه آئدس در هر جایی که آب جمع شده باشد، حتی پشت کولرها، تخم‌گذاری می‌کند و علاقه خاصی به رنگ مشکی دارد و در لاستیک‌های فرسوده خودرو که آب جمع شده، لاروگذاری می‌کند. برخی کشورها وضعیت این بیماری را به سازمان بهداشت جهانی گزارش نمی‌کنند، اما ما گزارش داده‌ایم.

آمادگی برای مراسم اربعین حسینی

شهریاری افزود: با توجه به نزدیکی مراسم اربعین حسینی و ورود زائران پاکستانی به کشور، باید آمادگی لازم را داشته باشیم. به همین دلیل نشستی با حضور مسئولانی از وزارت بهداشت، انستیتو پاستور و پدافند غیرعامل تشکیل شده و کارگروهی برای این منظور ایجاد شده است. شرکت‌های دانش‌بنیان و سازمان انرژی اتمی نیز گزارشی ارائه خواهند کرد؛ زیرا برخی معتقدند که سازمان انرژی اتمی می‌تواند دستگاهی برای عقیم کردن پشه‌های نر و کاهش تعداد پشه آئدس تولید کند.

خبر مرتبط
سود سهام عدالت آذرماه پرداخت می‌شود
سود سهام عدالت آذرماه پرداخت می‌شود

قرار است در آذرماه سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال مالی ۱۴۰۲ شرکت‌های سرمایه‌پذیر در سال ۱۴۰۳ به حساب سهامداران واریز شود.

تشخیص و پیشگیری از تب دنگی

وی تأکید کرد که باید تلاش کنیم تا مانند بیماری کرونا، کیت تشخیص سریع تب دنگی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان تولید شود تا بتوان به موقع بیماری را تشخیص داده و از شیوع آن جلوگیری کرد. شهریاری با یادآوری اینکه تب دنگی از انسان به انسان منتقل نمی‌شود و مرگ و میر آن تنها یک درصد است، افزود: این بیماری از طریق گزش پشه آئدس منتقل می‌شود و پشه آلوده می‌تواند آن را به سایر افراد منتقل کند. کسانی که به خارج از کشور سفر می‌کنند، باید مراقبت لازم را داشته باشند و با پوشیدن لباس‌های آستین بلند خود را از گزش پشه حفظ کنند.

همکاری بین بخشی برای مقابله با تب دنگی

وی افزود: وزارت بهداشت آمادگی لازم برای مقابله با شیوع این بیماری را دارد. بر اساس اظهارات مسئولان مربوطه، این وزارتخانه آمادگی دارد تا مانند کرونا غافلگیر نشویم. البته نیاز است وزارتخانه‌های کشور، راه و شهرسازی، سازمان محیط زیست و شهرداری‌ها با وزارت بهداشت همکاری لازم را داشته باشند؛ زیرا این یک کار بین بخشی است و وزارت بهداشت به تنهایی نمی‌تواند با این بیماری مقابله کند. اگر دستگاه‌ها با هم همکاری لازم را داشته باشند، مشکلی ایجاد نخواهد شد.

نماینده مردم زاهدان در مجلس دوازدهم با یادآوری اینکه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هفته آینده نشستی را برای بررسی آخرین وضعیت تب دنگی با حضور مسئولان مربوطه برگزار می‌کند، افزود: مسئولان گزارشی از وضعیت بیماری ارائه خواهند کرد.

منبع: خبرگزاری خانه ملت

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون