تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۹:۵۹
زمان مطالعه: 12 دقیقه
کد خبر : 132346

علیرضا زاکانی کیست؟ + بیوگرافی و سوابق

علیرضا زاکانی کیست؟ + بیوگرافی و سوابق
شهر پلاس: علیرضا زاکانی متولد 12 اسفند سال 1344 در محله میدان خراسان جنوب تهران است. او فرزند حسین زاکانی و فاطمه کرندابی است و در خانواده‌ای مذهبی به دنیا آمده است.

به گزارش شهر پلاس به نقل از اقتصادآنلاین، علیرضا زاکانی، یک فعال سیاسی اصولگرا و چهره‌ای برجسته در عرصه سیاست ایران است. وی در چهار دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم حضور داشت و در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1400 نیز کاندیدا شد. در آن سال، پس از کناره‌گیری از انتخابات ریاست‌جمهوری، توانست با رأی اعضای شورای شهر تهران به عنوان شهردار پایتخت انتخاب شود.

زاکانی به عنوان یک چهره تأثیرگذار در جناح اصولگرا، بارها با اظهارات و مواضع خود جنجال‌برانگیز شده است. او در دوران نمایندگی و همچنین پس از آن در سِمَت شهردار تهران، در بسیاری از موارد با رویکردهای خاص خود توجهات زیادی را به خود جلب کرده است. زاکانی احتمالاً یکی از چهره‌های پررنگ در مناظره‌های انتخاباتی آینده خواهد بود.

بیوگرافی علیرضا زاکانی

علیرضا زاکانی متولد 12 اسفند 1344 در محله میدان خراسان جنوب تهران است. او فرزند حسین زاکانی و فاطمه کرندابی است و در خانواده‌ای مذهبی بزرگ شده است. پدربزرگ مادری او اهل تبریز و جد مادری‌اش اهل کاشان بوده‌اند، اجداد پدری او نیز اهل روستاهای زایگان و لالان در حومه شمالی تهران بوده‌اند، اما پدر ایشان اهل شهرری بوده است. پدر او از ورزشکاران باسابقه و داور بین‌المللی درجه یک کشتی بوده و سابقه دوستی صمیمی با مرحوم تختی داشته است. به همین دلیل، علیرضا زاکانی از ابتدا به ورزش کشتی روی آورد.

علیرضا زاکانی

خبر مرتبط
ساعت بازی تراکتور و گل گهر سیرجان اعلام شد؛ ترکیب احتمالی دو تیم
ساعت بازی تراکتور و گل گهر سیرجان اعلام شد؛ ترکیب احتمالی دو تیم

شهر پلاس: در یکی از حساس‌ترین نبردهای مرحله یک‌شانزدهم نهایی جام حذفی، تراکتور در خانه باید به مصاف گل‌گهر سیرجان برود.

تحصیلات علیرضا زاکانی

علیرضا زاکانی پس از پیروزی انقلاب در سن 13 سالگی، فعالیت‌های انقلابی خود را از مسجد لرزاده آغاز کرد. با شروع جنگ تحمیلی، مدرسه را رها کرد و به جبهه رفت. او در نهایت در سال 1362 موفق به اخذ دیپلم شد. زاکانی که در جنگ جانباز شده بود، پس از پذیرش قطعنامه در کنکور سراسری شرکت کرد.

زاکانی در بهمن‌ماه سال 1368 رشته پزشکی را در دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز کرد و در تابستان سال 1376، پس از 8 سال تحصیل در دانشگاه، مدرک پزشکی عمومی را اخذ کرد. 4 سال پس از اخذ مدرک پزشکی عمومی، در سال 1380 دوره تخصصی پزشکی هسته‌ای را آغاز و در سال 1383 به پایان رساند. وی هم‌اکنون به عنوان عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و در مراکز پزشکی هسته‌ای بیمارستان امام خمینی(ره) و بیمارستان دکتر شریعتی فعالیت می‌کند. همچنین عضو هیأت مدیره انجمن علمی پزشکی هسته‌ای ایران نیز هست.


همچنین بخوانید : بیوگرافی محمدباقر قالیباف


فعالیت و سمت های علیرضا زاکانی

  • از یکم مرداد ۱۳۹۹ تا ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی
  • نماینده پیشین مردم تهران در دوره‌های هفتم، هشتم و نهم و همچنین نماینده مردم شهر قم در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی
  • ریاست کمیسیون ویژه بررسی برجام، نتایج و پیامدهای آن
  • چهل و هفتمین شهردار تهران
  • عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران
  • مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران
  • مسئول بسیج دانشجوئی دانشگاه‌های استان تهران
  • مسئول سازمان بسیج دانشجوئی کشور
  • عضو هیات موسس و شورای مرکزی جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی
  • عضویت در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب
  • صاحب امتیاز و مدیر مسئول نشریه فکری – فرهنگی پنجره
  • عضویت در شورای عالی جمعیت هلال احمر

سایر سوابق علیرضا زاکانی

علیرضا زاکانی مدتی در حوزه ورزش کشتی فعالیت داشت. وی زمانی که دانش‌آموز بود به فعالیت علیه رژیم پرداخت و در تظاهرات‌ها و راهپیمایی‌ها شرکت می‌کرد و در مساجد لرزاده و همت‌آباد تهران فعال بود.

او در اواخر سال 1377 مسئولیت بسیج دانشجویی دانشگاه‌های استان تهران و از سال 1379 تا 1382 مسئولیت سازمان بسیج دانشجویی کشور را برعهده داشت.

فعالیت و سمت های علیرضا زاکانی

پس از پیروزی انقلاب و آغاز جنگ تحمیلی، زاکانی در جبهه‌های جنگ حضور یافت و در ستاد جنگ‌های نامنظم، لشکر محمد رسول الله (ص) و سیدالشهداء(ع) و قرارگاه‌های جنوب و غرب فعالیت می‌کرد و در واحدهای تخریب و اطلاعات و عملیات نیز حضور داشت و به درجه جانبازی رسید. وی در دوران جنگ مسئولیت‌هایی از جمله معاون گردان، مسئول محور اطلاعات و عملیات قرارگاه نجف اشرف 3، قائم‌مقام اطلاعات و عملیات لشکر محمد رسول الله (ص) و مسئولیت محور این لشکر را برعهده داشت.

زاکانی جانباز پنجاه درصد است و سابقه شصت و دو ماه حضور داوطلبانه در جبهه ها را دارد و از ناحیه دست، پا و گردن جانباز شده است. وی همچنین از بنیانگذاران حزب جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با رویکرد اصولگرایی است که فعالیت خود را از سال 1388 آغاز کرد.

از سال 1388، زاکانی مدیرمسئول هفته‌نامه پنجره نیز بود و پس از انتخاب به مجلس یازدهم، از مرداد 1399 به عنوان رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی آغاز به کار کرد.

بله، اطلاعات شما دقیق است. علیرضا زاکانی در مجالس هفتم، هشتم، نهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی حضور داشت. حضور او در مجلس یازدهم نسبتاً کوتاه بود چراکه پس از روی کار آمدن شورای شهر اصولگرا در تهران، او به عنوان شهردار تهران انتخاب شد. او در سمت شهرداری تهران از سال ۱۴۰۰ تا کنون مشغول به کار است.

ثبت نام علیرضا زاکانی در انتخابات

  • علیرضا زاکانی در انتخابات ریاست جمهوری سال های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ ثبت نام کرده بود اما صلاحیت وی تایید نشده بود. وی بارها از عدم تایید صلاحیت خود انتقاد کرده و مدعی بوده که به دلیل مبارزه با مفاسد اقتصادی چنین رفتاری با وی شده است.
  • در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰، زاکانی در آخرین روز ثبت نام ثبت نام کرد و صلاحیت وی تایید شد اما دو روز پیش از برگزاری انتخابات از کاندیداتوری انصراف داد.
  • چند روز اخیر، زاکانی در قم اعلام کرد که در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ ثبت نام خواهد کرد و روز شنبه نیز برای ثبت نام به وزارت کشور مراجعه کرد.

همسر علیرضا زاکانی کیست؟

علیرضا زاکانی پس از پایان جنگ تحمیلی، در سال ۱۳۶۸ ازدواج کرد. از این ازدواج سه فرزند دختر به دنیا آمده‌اند. همسر ایشان، خانم معصومه پاکتچی، در زمان ازدواج با آقای زاکانی دارای یک فرزند بوده و تحصیلات حوزوی داشته است. خانم پاکتچی پیشتر مسئولیت‌هایی در حوزه علمیه خواهران را برعهده داشته است.

دختران آقای زاکانی پس از تحصیل ازدواج کرده‌اند. داماد اول ایشان برادر شهید، داماد دوم فارغ‌التحصیل دانشگاه شریف و داماد سوم در حال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد عمران می‌باشد. آقای زاکانی بر این باور است که فرزندانش ازدواج سیاسی نداشته‌اند.

در خصوص شایعات دو همسری بودن آقای زاکانی نیز، ایشان در جریان تبلیغات “انتخابات” سال ۱۴۰۰ به این موضوع واکنش نشان داده و آن را رد کرده بودند.

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون