تاریخ انتشار : چهارشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۶
زمان مطالعه: 8 دقیقه
کد خبر : 131852

چگونه می‌توانید برای آینده مالی فرزندان خود برنامه‌ریزی کنید؟

چگونه می‌توانید برای آینده مالی فرزندان خود برنامه‌ریزی کنید؟
والدین با فراهم آوردن فرصت‌های یادگیری متنوع، به فرزندان خود کمک می‌کنند تا درک بهتری از جهان پیرامون خود داشته باشند.

به گزارش شهر بورس، از جمله دغدغه‌های اصلی والدین در مورد فرزندانشان، ایجاد آرامش، توسعه فردی و تامین آینده مالی آنها است. از دیگر مسائل مهم در پرورش فرزندان، ایجاد توانایی در آن‌ها برای تحلیل و درک مسائل اجتماعی و فرهنگی است. والدین با فراهم آوردن فرصت‌های یادگیری متنوع، به فرزندان خود کمک می‌کنند تا درک بهتری از جهان پیرامون خود داشته باشند.

برنامه‌ریزی مالی توسط والدین برای فرزندان از اهمیت بالایی برخوردار است. این برنامه‌ریزی نه تنها آینده مالی آن‌ها را تأمین می‌کند، بلکه به آموزش مهارت‌های مالی نیز کمک می‌کند. همچنین آموزش مفاهیم پایه‌ای و فراهم کردن شرایطی برای کسب تجربه عملی فرزندان، مانند تشویق به پس‌انداز بخشی از پول خود، برای رسیدن به اهداف مالی آنها حائز اهمیت است. با این اقدام پس از گذشت چندین سال، بر اثر تجمیع این مبلغ، سرمایه قابل توجهی در اختیار فرزندان قرار می‌گیرد.

اما روش دیگری که توسط والدین استفاده می‌شود، سرمایه گذاری برای کودکان از همان ابتدای تولد است. با رعایت اصول سرمایه‌گذاری و استفاده از سبد دارایی متنوع، سرمایه‌گذاری در سنین کم می‌تواند سبب ایجاد بازدهی بهتری نسبت به روش‌های ساده پس‌انداز شود. در ادامه، به بررسی راهکارها و استراتژی‌های موثر برای برنامه‌ریزی مالی آینده فرزندان می‌پردازیم.

تعیین اهداف مالی

اولین گام در برنامه‌ریزی مالی، تعیین اهداف مالی است. اهداف می‌توانند شامل تأمین هزینه‌های تحصیلی در مدارس و دانشگاه‌ها، سرمایه‌گذاری برای خرید مسکن یا وسایل ضروری و … باشند. والدین نیاز است برای تعیین اهداف مالی، نیازهای فرزندان خود را شناسایی کرده و برای هر کدام از آنها یک برنامه دقیق تهیه کنند.

روش‌های سرمایه‌گذاری برای کودکان

در حال حاضر راه‌های متنوعی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد. افراد می‌توانند دارایی خود را در بازارهایی مانند طلا، املاک و مستغلات و … سرمایه‌گذاری کنند. عموما سرمایه‌گذاری برای فرزندان با دید بلندمدت و پرداخت مبالغ دوره‌ای نسبتاً کم انجام می‌شود. سرمایه‌گذاری در دارایی‌هایی مانند طلا و املاک محدودیت‌هایی از جمله پیچیدگی فرآیند سرمایه‌گذاری و نیاز به سرمایه نسبتاً بالا را به همراه دارند. همچنین نگهداری فیزیکی طلا دشواری‌های از جمله سرقت را نیز به همراه دارد. در بازار سرمایه علاوه بر ایجاد فضایی برای سرمایه‌گذاری در دارایی‌های متنوع، خرید و فروش دارایی‌ها تنها با چند صد هزار تومان نیز امکان‌پذیر است. در ادامه به بررسی برخی از روش‌های سرمایه‌گذاری برای فرزندان می‌پردازیم.

سرمایه‌گذاری در بورس: یکی از روش‌های مؤثر برای افزایش دارایی‌ها و تأمین آینده مالی فرزندان سرمایه گذاری در بورس است. بورس به عنوان یک بازار مالی سازمان‌یافته، به افراد این امکان را می‌دهد که در سهام شرکت‌های بورسی، گواهی‌های سپرده کالایی مختلف (مانند سکه طلا)، صندوق‌های سرمایه‌گذاری و سایر اوراق بهادار تحت نظارت سازمان بورس سرمایه‌گذاری کنند. سرمایه‌گذاری در بورس با دو روش «مستقیم» و «غیرمستقیم» انجام می‌شود که سرمایه‌گذاری مستقیم در بازار سرمایه نیازمند کسب اطلاعات و دانش تخصصی در حوزه سرمایه‌گذاری است. بازار بورس به عنوان یک محیط مناسب برای سرمایه‌گذاری بلندمدت شناخته می‌شود، بنابراین باید از تصمیم‌گیری‌های عجولانه در این بازار پرهیز کرد.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری: سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها از روش‌های غیرمستقیم فعالیت در بازار بورس هستند. والدین با خرید واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بورس با مبلغ حداقل ۱۰۰ هزار تومان، این امکان را دارند که به طور ماهانه برای آینده مالی فرزندان خود با مبالغ اندک سرمایه‌گذاری کنند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری توسط تیمی از کارشناسان حرفه‌ای مدیریت می‌شوند، بنابراین نیازی به مشارکت مستقیم و دانش تخصصی افراد در بازار نیست. از دیگر مزایای بازار سرمایه، شفافیت آن است که با انتخاب صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌توان از این ویژگی نیز بهره‌مند شد.

سهام نوزادان: از دیگر روش‌های سرمایه‌گذاری برای کودکان، خرید سهام نوزادان است. این روش می‌تواند به عنوان یک پشتوانه مالی در آینده برای نیازهای روزمره یا خرید مسکن مورد استفاده قرار گیرد. طبق قانون وزارت اقتصاد و دارایی، مبلغی برای سرمایه‌گذاری در صندوق سهامی ETF برای کودکان متولد سال ۱۴۰۰ به بعد تعیین شده‌است. به موجب این طرح، برای نوزادان متولد سال ۱۴۰۰، مبلغ یک میلیون تومان و نوزادان متولد سال ۱۴۰۱ از بودجه‌ای معادل یک میلیون و پانصد هزار تومان برخوردار خواهند شد. همچنین برای نوزادان متولد سال ۱۴۰۲ نیز مبلغ دو میلیون تومان تعیین شده است.

برنامه‌ریزی مالی برای فرزندان نیازمند دقت بالایی است که با رعایت اصول بنیادین و استفاده از منابع موجود، می‌توان آینده‌ای روشن و پایدار برای آن‌ها فراهم آورد. این امر نه تنها به آن‌ها کمک می‌کند که در آینده از نظر مالی مستقل باشند، بلکه برای مدیریت دارایی‌های خود در زندگی را می‌آموزند.

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون