تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۰
زمان مطالعه: 7 دقیقه
کد خبر : 130253

شهر بورس گزارش می‌دهد؛

یک پیش‌بینی ترسناک؛ انتظار رشد اخزا تا 40 درصد/ افزایش سود سپرده هم محتمل است!

یک پیش‌بینی ترسناک؛ انتظار رشد اخزا تا 40 درصد/ افزایش سود سپرده هم محتمل است!
افزایش نرخ سود اوراق اخزا این روزها خبرساز شده و واکنش‌‎های زیادی را در پی داشته است؛ حالا که نرخ سود اوراق اخزا در محدوده‌های 35 الی 36 هزار تومان قرار گرفته، پیش‌بینی‌‎ها از ادامه رشد این نرخ خبر می‌دهند.

به گزارش شهر بورس، اوراق خزانه اسلامی (اخزا) یکی از ابزارهای مالی مهم در ایران است که توسط دولت برای تامین مالی و پوشش کسری بودجه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این اوراق که از لحاظ شرعی و قانونی با اصول بانکداری اسلامی مطابقت دارند، به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهند که با خرید آن‌ها به دولت وام دهند و در مقابل سودی دریافت کنند. اوراق اخزا معمولاً به منظور جلب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و کاهش فشارهای مالی بر دولت منتشر می‌شوند.

دولت با انتشار اوراق خزانه اسلامی نه تنها می‌تواند بخشی از نیازهای مالی خود را تامین کند بلکه از طریق این ابزار مالی، امکان مدیریت نقدینگی در بازار و کنترل تورم را نیز دارد. یکی از ویژگی‌های مهم اوراق اخزا نرخ سود آن‌ها است که می‌تواند تأثیر بسزایی بر جذب سرمایه‌گذاران داشته باشد.

تاثیر اوراق اخزا بر بازارها

نرخ سود بالاتر این اوراق می‌تواند جذابیت آن‌ها را افزایش داده و باعث شود تا سرمایه‌گذاران بیشتری به خرید این اوراق تمایل نشان دهند.

خبر مرتبط
آینده بورس در دوران ترامپ/ قیمت دلار افزایش می‌یابد
آینده بورس در دوران ترامپ/ قیمت دلار افزایش می‌یابد

با پیروزی ترامپ در انتخابات، تحلیلگران بازار سرمایه از افزایش نرخ دلار آزاد و کاهش اختلاف با دلار نیمایی خبر می‌دهند. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد بورس در دوره جدید سبز خواهد بود.

افزایش نرخ سود اوراق خزانه اسلامی نه تنها تأثیر مستقیم بر میزان فروش این اوراق دارد بلکه می‌تواند بازارهای مالی دیگر را نیز تحت تأثیر قرار دهد. به عنوان مثال، افزایش نرخ سود اوراق می‌تواند باعث خروج سرمایه از بازار بورس و کاهش شاخص‌های آن شود.

این امر به دلیل تمایل سرمایه‌گذاران به سودهای کم‌ریسک‌تر و مطمئن‌تر است که توسط اوراق دولتی ارائه می‌شود. همچنین، افزایش نرخ سود اوراق می‌تواند تأثیرات دیگری همچون افزایش نرخ سود بانکی و بین بانکی را نیز به همراه داشته باشد که خود منجر به تغییراتی در بازارهای پولی و مالی کشور می‌شود.

از این‌رو به سراغ آراد پورکار کارشناس بازار سرمایه رفتیم و از دلایل رشد نرخ سود اوراق اخزا تا 36 درصد پرسیدیم.

آراد پورکار کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با شهر بورس اظهار داشت: به‌نظر می‌رسد تصمیم و استرتژی دولت بر این است که فعلاً پول‌ها و نقدینگی را به سمت اوراق‌های دولتی روانه کند و اولویت دوم می‌تواند سپرده‌های بانکی و بین بانکی برای هدایت نقدینگی باشد.

انتظار رشد اخزا تا 40 درصد

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به فروش پایین اوراق‌ها، افزود: افزایش نرخ سود سپرده‌های بانکی و بین بانکی، به دلایل مختلفی همچون فروش ضعیف، نرخ سود پایین و نقدشوندگی پایین این اوراق، دور از انتظار نیست.

وی ادامه داد: روند افزایشی نرخ سود اوراق به  تصمیمات بانک مرکزی و دولت بستگی دارد، اما آنچه محتمل به‌‌نظر می‌رسد، دولت اگر خواهان جذاب‌تر کردن اوراق برای فروش بیشتر باشد می‌تواند نرخ سود آن را تا 40 درصد افزایش دهد.

پورکار در انتها عنوان کرد: اوراق اخزا سرفصل‌های هزینه کرد مشخصی دارد که دولت از آن‌ها برای تامین مالی و کسری بودجه خود استفاده می‌کند، بنابراین با افزایش نرخ سود این اوراق، می‌توان پیش‌بینی کرد خیلی‌ها تصمیم بگیرند این اوراق را خریداری کنند و نقدینگی به سمت اوراق سوق داده شود.

بر اساس گفته این کارشناس، به نظر می‌رسد دولت به منظور جذب نقدینگی به سمت اوراق خزانه اسلامی، تصمیم به افزایش نرخ سود این اوراق گرفته است.

خبر بد برای بورس

این اقدام دولت می‌تواند تأثیرات متعددی بر بازارهای مالی ایران داشته باشد. افزایش نرخ سود اوراق اخزا می‌تواند باعث جذب بیشتر سرمایه‌گذاران به این ابزار مالی شده و در نتیجه فروش اوراق را افزایش دهد. این امر به دولت کمک می‌کند تا کسری بودجه خود را به صورت بهتری مدیریت کند.

از سوی دیگر، افزایش نرخ سود اوراق اخزا می‌تواند منجر به خروج سرمایه از بازار بورس و کاهش شاخص‌های بورس شود. سرمایه‌گذاران با مشاهده نرخ سود بالاتر اوراق دولتی ممکن است ترجیح دهند سرمایه‌های خود را به سمت این اوراق کم‌ریسک‌تر سوق دهند که این موضوع می‌تواند منجر به کاهش نقدینگی در بازار سرمایه شود.

بنابراین، تصمیم دولت برای افزایش نرخ سود اوراق خزانه اسلامی نیازمند مدیریت هوشمندانه و هماهنگی دقیق با سایر سیاست‌های پولی و مالی است تا تأثیرات منفی آن بر بازارهای دیگر به حداقل برسد و اهداف مالی دولت به صورت موثرتری تحقق یابد.

گزارش از فریده توپچی پور

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون