تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۷
زمان مطالعه: 6 دقیقه
کد خبر : 48385

چقدر از نقدینگی بورس به صندوق های درآمد ثابت رفت؟

چقدر از نقدینگی بورس به صندوق های درآمد ثابت رفت؟
خروج نقدینگی از بورس به مقصد صندوق های درآمد ثابت در سال های گذشته مشکلاتی را برای بازار سرمایه ایجاد کرده اما چقدر از نقدینگی بورس به صندوق های درآمد ثابت رفت؟

به گزارش شهر بورس، یکی از جدی‌ترین رقبای بورس که در دو سال گذشته این بازار را به شدت تحت تاثیر خود قرار داده است، معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه است، اما چقدر از نقدینگی بورس به صندوق های درآمد ثابت رفت؟

ارزش این معاملات هر چقدر در ارزش معاملات بازار سرمایه بیشتر شود، میزان پول ورودی به بازار سهام کاهش می‌یابد.

صندوق ها با درآمد ثابت نیز یکی دیگر از رقبای بازار سهام بوده و این صندوق‌ها هم در ماه های گذشته روند ورود پول قابل توجهی را به ثبت رسانده اند.


بیشتر بخوانید: درج یک صندوق با درآمد ثابت در بورس تهران


چقدر از نقدینگی بورس به صندوق های درآمد ثابت رفت؟

طبق بررسی ها، در هفته سوم بهمن ماه، سهم اوراق بدهی از ارزش معاملات بازار سهام بیشتر شد و میانگین روزانه ارزش معاملات اوراق افزایش یافت.

در هفته گذشته، به طور میانگین سهم ارزش معاملات اوراق درآمد ثابت در بازار سهام 45 درصد بود که نسبت به هفته پیشین افزایش چشمگیری داشته است.

بیشترین رقم معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه به روز دوشنبه اختصاص داشت که بیش از 157 هزار میلیارد تومان بود و ارزش کل معاملات در این روز به بیش از 162 هزار میلیارد تومان رسید.

ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه بر خلاف شاخص‌های بورس، رشد داشته است و میانگین ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه در هفته دوم بهمن ماه، حدود 31 هزار و 551 میلیارد تومان بود که در هفته اخیر به 34 هزار و 502 میلیارد تومان رسید که رشد 9 درصدی را نشان می‌دهد.

روند هفته معاملات بازار ثانویه

روز شنبه 55 درصد از معاملات بازار به اوراق بدهی اختصاص داشت و در روز یکشنبه این رقم به 26 درصد کاهش یافت؛ روز دوشنبه ارزش معاملات اوراق بدهی در بورس 157 هزار و 972 میلیارد تومان بود که 97 درصد معاملات بازار را تشکیل می‌ داد.

چقدر از نقدینگی بورس به صندوق های درآمد ثابت رفت؟

روز سه ‌شنبه نیز ارزش معاملات اوراق 2 هزار و 301 میلیارد تومان بود که 32 درصد از معاملات کل بازار را تشکیل داد و در آخرین روز کاری هفته ارزش معاملات اوراق به 772 میلیارد تومان رسید که 15 درصد از ارزش کل معاملات بازار را شامل می ‌شد.

چقدر از نقدینگی بورس به صندوق های درآمد ثابت رفت؟

بر اساس گزارش فارس، رشد معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه به دلیل کاهش معاملات خرد در بازار سهام رخ داده است. این دو موضوع به عنوان یک رقیب جدی برای یکدیگر تبدیل شده اند و اکثر روزهایی که معاملات اوراق بدهی رشد می کند، ارزش معاملات خرد به شدت کاهش می یابد.

ورود پول به صندوق های درآمد ثابت 15 برابر شد

در همه روزهای هفته‌ای که گذشت شاهد ورود پول حقیقی به صندوق‌ های با درآمد ثابت بودیم. روز شنبه 90 میلیارد تومان پول حقیقی به این صندوق‌ ها وارد شد و روز یکشنبه 231 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی به صندوق‌های قابل معامله درآمد ثابت وارد شد. روز دوشنبه هم برای پنجمین روز متوالی پول حقیقی به صندوق‌ها وارد شد که ارزش آن 310 میلیارد تومان بود.


بیشتر بخوانید: «آرام» پذیره نویسی می شود


چقدر از نقدینگی بورس به صندوق های درآمد ثابت رفت؟

اما روز سه‌ شنبه هفته ای که گذشت 168 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی روانه صندوق‌های درآمد ثابت شد. در آخرین روز معاملاتی هفته نیز 102 میلیارد تومان پول حقیقی وارد شد.

چقدر از نقدینگی بورس به صندوق های درآمد ثابت رفت؟

در مجموع در هفته‌ای که گذشت 901 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌ های سرمایه ‌گذاری قابل معامله در بورس وارد شده است. به عبارت دیگر طور میانگین روزانه 180 میلیارد تومان پول حقیقی به این صندوق‌ها وارد شده است که نسبت به هفته قبل 15 برابر شده است. این میزان رشد در هفته گذشته نسبت به هفته دوم بهمن ماه معادل هزار و 400 درصد بیشتر بوده است.

نکته قابل توجه در این زمینه این موضوع است که با رشد شاخص کل بورس، روند ورود پول حقیقی به صندوق ها کاهش یافته و در زمانی که شاخص کل بورس روند منفی دارد، ریسک گریزی سهامداران حقیقی سبب رشد ورود پول به صندوق های با درآمد ثابت می شود.

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون