طرح کودک کتابخوان و جهاندیدگان؛ گامی برای توسعه فرهنگی
به گزارش شهر بورس، اسد بابایی مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجان شرقی، در نشست خبری به مناسبت آغاز سی و دومین دوره هفته کتاب کشور گفت که دو سال پیش مسیر جدیدی در کتابخانههای استان آغاز شد که نیاز به بهسازی گستردهای داشت. او با اشاره به شرایط دوران کرونا تأکید کرد که استقبال از کتابخانهها در آن دوره بسیار پایین بود و این موضوع نیاز به برنامهریزی دقیق داشت.
وی افزود که برای ارتقای وضعیت کتابخانهها، برنامهریزی کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت انجام شد که نتیجه آن افزایش تعداد کتابخانههای عمومی استان به میزان ۶ واحد طی دو سال اخیر بود. او توضیح داد که بخشی از منابع اضافهشده به کتابخانهها از طریق خریداری و بخشی دیگر از طریق اهدای عمومی در قالب پنج پویش فرهنگی تأمین شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان تأکید کرد که آذربایجان شرقی در حال حاضر رتبه نخست منابع کتابخانهای کشور در گروه الف را به خود اختصاص داده است. او با اشاره به رشد قابل توجه اعضای فعال کتابخانهها گفت که طی دو سال گذشته تعداد اعضای فعال ۱۰۴ درصد افزایش یافته و تعداد امانات کتاب نیز رشد چشمگیری داشته است.
بابایی اعلام کرد که بر اساس اطلاعات نهاد کتابخانههای عمومی کشور، آذربایجان شرقی از نظر متراژ کتابخانهها در میان سه استان برتر کشور قرار دارد.
به مناسبت ۲۴ آبان، آغاز هفته کتاب و کتابخوانی، نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان در ستاد مرکزی بانک دی برگزار شد.
وی به اجرای چهار طرح ویژه برای افزایش استقبال عمومی از کتابخانهها اشاره کرد و گفت که یکی از این طرحها، کودک کتابخوان، برای اولین بار در استان اجرا شد. در این طرح، تفاهمنامهای با مرکز بهداشت استان منعقد شد که طی آن، کودکانی که در شش سالگی واکسن دریافت میکنند، به کتابخانهها دعوت شده و به صورت رایگان ثبتنام میشوند. همچنین، تفاهمنامه دیگری با آموزش و پرورش برای برگزاری اولین جشنواره کتابیاران استان امضا شد.
او به طرح دیگری با عنوان جهاندیدگان اشاره کرد که برای جذب رایگان سالمندان به کتابخانهها آغاز شده است. این طرح با هدف تشویق پدران و مادران سالمند به حضور در کتابخانهها به جای پارکها اجرا شده است.
بابایی در ادامه اظهار داشت که علاقهمندان میتوانند با مراجعه به سامانه سامان و دریافت کد تخفیف، تا ۳۰ آذرماه به صورت رایگان به عضویت کتابخانههای عمومی درآیند.
وی همچنین از اقدام فرهنگی خانواده نخجوانی تقدیر کرد و گفت که فریدون، فرخ و رعنا نخجوانی، نوادگان مرحوم حاج حسین نخجوانی، ۷۰ جلد نسخه خطی نفیس، ۵ جلد کتاب چاپ سنگی و ۶ جلد کتاب چاپ سربی را به کتابخانه مرکزی تبریز اهدا کردند. او افزود که از جمله این نسخههای ارزشمند میتوان به جغرافیای بلاد و بحور متعلق به قرن هشتم هجری، دیوان مهیار، دیوان ملهم تبریزی، نزهت القلوب، تاریخ عالم آرای عباسی و صحیفه سجادیه اشاره کرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0