تاریخ انتشار : دوشنبه ۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۴
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کد خبر : 190058

راز گرانی میوه‌های تنظیم بازاری چیست؟

راز گرانی میوه‌های تنظیم بازاری چیست؟
افزایش قیمت میوه‌های تنظیم بازاری در مقایسه با سایر میوه‌های بازار، سوالات زیادی را برای مصرف‌کنندگان ایجاد کرده است. معاون سازمان تعاون روستایی دلایل این اختلاف قیمت را توضیح داد.

به گزارش شهر بورس، معاون سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران درباره دلایل بالاتر بودن قیمت میوه‌های تنظیم بازاری نسبت به میوه‌های معمول بازار توضیحاتی ارائه کرد. وی تاکید کرد که کیفیت این محصولات بالاتر بوده و استانداردهای ویژه‌ای برای انتخاب و عرضه آن‌ها رعایت می‌شود.

چرا میوه‌های تنظیم بازاری گران‌ترند؟

مرتضی معتمد، معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی، اعلام کرد که میوه‌های عرضه‌شده در قالب طرح تنظیم بازار، باید استانداردهای خاصی را رعایت کنند. به گفته وی، این استانداردها شامل درجه‌بندی و وزن مشخص محصولات کشاورزی است.

مهر آیندگان

وی در ادامه افزود:

  • وزن سیب درختی باید بین 130 تا 220 گرم باشد.

    خبر مرتبط
    دلار پس از اعلام تعرفه‌ های جدید ترامپ سقوط کرد
    دلار پس از اعلام تعرفه‌ های جدید ترامپ سقوط کرد

    ارزش دلار آمریکا روز پنجشنبه ۱۴ فروردین‌ماه پس از آنکه رئیس‌جمهور این کشور تعرفه‌های تجاری فراتر از انتظار را علیه شرکای اصلی تجاری واشنگتن اعلام کرد، به شدت کاهش یافت.

  • پرتقال تامسون باید وزنی بین 160 تا 250 گرم داشته باشد.

  • پرتقال والنسیا در محدوده 130 تا 200 گرم قرار می‌گیرد.

  • خرمای مضافتی نیز باید وزنی در حدود 7 تا 8 گرم داشته باشد.

این نظارت بر کیفیت باعث می‌شود میوه‌های تنظیم بازاری از نظر تازگی، سلامت و درجه‌بندی، در سطح بالاتری قرار بگیرند که طبیعتاً بر قیمت آن‌ها تأثیرگذار است.

خصوصی‌سازی تنظیم بازار میوه

معتمد در ادامه اظهار داشت که از سه سال گذشته، مدیریت تنظیم بازار میوه شب عید و خرمای ماه رمضان به بخش خصوصی واگذار شده و دولت هیچ بودجه‌ای برای این کار اختصاص نمی‌دهد. فرآیند خرید، ذخیره‌سازی و توزیع این محصولات تحت نظارت کمیته راهبری استان انجام می‌شود تا کیفیت و سلامت محصولات عرضه‌شده تضمین شود.

مقایسه قیمت میوه‌های تنظیم بازاری با بازار

معاون سازمان مرکزی تعاون روستایی با اشاره به قیمت‌گذاری این محصولات گفت:
«پرتقال‌ها و سایر میوه‌های تنظیم بازاری سالم، بدون آفت و پوسیدگی عرضه می‌شوند و قیمت آن‌ها حداقل 15 درصد و در برخی موارد تا 33 درصد کمتر از نرخ روز بازار است.»

وی همچنین خاطرنشان کرد که قیمت‌گذاری این میوه‌ها تحت نظر کمیته راهبری انجام می‌شود و این کمیته متشکل از دستگاه‌های مختلف دولتی است.

آیا گرانی میوه‌های تنظیم بازاری منطقی است؟

در پاسخ به این سوال که چرا قیمت این میوه‌ها در مقایسه با میوه‌های قبلی در میادین میوه و تره‌بار بالاتر است، معتمد گفت: «محصولات تنظیم بازاری از نظر کیفیت و درجه‌بندی در سطح بالاتری قرار دارند و این موضوع باعث افزایش قیمت آن‌ها در مقایسه با میوه‌های عادی بازار شده است.»

منبع: تسنیم

نویسنده:

برچسب ها :

ناموجود

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک صادرات

بانک توسعه تعاون