یک کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با شهر بورس عنوان کرد:
حرکت شاخص کل به سمت کانال ۴ میلیون واحدی/ دوران طلایی بورس آغاز میشود؟

حسین محمودی اصل در گفتوگو با شهر بورس، در ارزیابی وضعیت کلی بازار سرمایه در شرایط فعلی، اظهار داشت: با آغاز مذاکرات هستهای و موفقیت نسبی در مرحله اول، امیدی در بازار شکل گرفت که بهتبع آن بسیاری از چالشها قابل تعدیل خواهد بود. این امید وجود دارد که سرمایهها از بازارهای دلالی که تحت تاثیر ریسکهای سیاسی قرار دارند، به سمت بازارهای مولد و تولیدی هدایت شوند.
وی با اشاره به ورود شاخص کل به کانال سه میلیون واحد، عنوان کرد: در صورت ایجاد روند مثبت در مذاکرات، شاخص کل بورس تهران میتواند سمت شاخص چهار میلیون حرکت کند. البته این امر مشروط به این است که روند مذاکرات همچنان مثبت باشد و از آنجا که در روزهای اخیر تناقضهایی از مقامات آمریکایی مشاهده کردهایم، لازم است که درخواستهای جدید به مذاکرات اضافه نشود و مذاکرات به چالش کشیده نشود.

محمودی اصل با اشاره به اهمیت موضوعات سیاسی و منطقهای در مذاکرات خاطرنشان کرد: محور اصلی تاثیرگذاری مسائل سیاسی و منطقهای در حال حاضر تاثیرگذارترین عامل بر بازار به نظر میرسد. اگر مذاکرات روند مثبت به خود بگیرد، به نظر میرسد که حداقل باید چند ماه طول بکشد تا یک توافق جامع، قابل اتکا و با تضمین شکل بگیرد. در غیر این صورت، اگر مذاکرات به سمت شرایط برد-برد پیش نرود، چالشها و مشکلات بیشتر خواهند شد.
وی افزود: پس از مدتی، در ادامه یافتن مذاکرات و حتی رسیدن به توافق، بازار سرمایه باید به مسائل دیگری نیز توجه کند. زیرا موفقیت مذاکرات باید در اقتصاد فراتر از کاهش التهابات خود را نشان دهد و این امر بایستی در افزایش حاشیه سود شرکتها از یک سو و کاهش نرخ بهره از سوی دیگر مشاهده شود. این موضوع به بازار سرمایه و بخش تولید کمک میکند تا انرژی مضاعفی بهدست آورد و روند رشد و ثبات آن پایدارتر شود.
بازار طلا و سکه در نخستین روز هفته، در واکنش به سیگنالهای سیاسی، با کاهش قابلتوجه قیمت مواجه شد؛ افتی که برخی تحلیلگران آن را به فضای احتیاطی ناشی از مذاکرات ایران و آمریکا نسبت میدهند.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: بهجز موضوع مذاکرات، بازار سرمایه نیازمند تلاش بیشتری در جهت افزایش حاشیه سود تولید و کاهش نرخ بهره است. این امر قطعا در کوتاهمدت در صورتهای مالی شرکتها نمایان نخواهد شد. ما در پیش رو قطعیهای مکرر برق و برقهای طولانیمدت شدیدتر از سال گذشته را خواهیم داشت و در زمستان نیز شاهد قطعی گاز خواهیم بود. حتی اگر توافقی صورت گیرد و مذاکرات به نتیجه برسد، اجرای آن با مشکلاتی همراه خواهد بود و آثار آن بهسرعت قابل مشاهده نخواهد بود. زیرا سرمایهگذاریهای لازم در بخشهای زیرساختی و انرژی نیاز به زمان زیادی دارند.
وی با اشاره به آینده بازار سرمایه پس از توافقات احتمالی، گفت: پس از توافق و کاهش تب و تاب مذاکرات، به نظر میرسد که بازار باید به فکر افزایش حاشیه سود تولید باشد. این افزایش باید در صورتهای مالی شرکتها دیده شود. با توجه به وضعیت فعلی، ممکن است در کوتاهمدت تغییرات ملموسی در صورتهای مالی مشاهده نشود و حتی در برخی موارد به دلیل کاهش ارزش دلار، شاهد کاهش صادرات باشیم. این کاهش صادرات ممکن است منجر به کمبود ارز در کشور شود.
محمودی اصل درمورد عوامل تاثیرگذار بر بازار سرمایه، خاطرنشان کرد: مذاکرات ممکن است تاثیرگذاری کوتاهمدتی بر بازار داشته باشد که بسیار مهم است و پتانسیل بزرگی برای هدایت منابع از بازارهای سوداگری به بازار سرمایه ایجاد میکند. با این حال، نباید بیش از حد خوشبین باشیم و نباید تنها بر مذاکرات تمرکز کنیم. باید بهطور جدی در جهت افزایش حاشیه سود تولید و جلوگیری از قطعی برق واحدهای تولیدی تلاش کنیم.
وی افزود: باید کمکم با استفاده از مشوقها در حوزه اوراق صرفهجویی، کاهش هدررفت انرژی، تجدید ارزیابی داراییها بهمنظور ذخیرهگیری استهلاک و نوسازی صنایع، حرکت کنیم. اینها گامهای مهمی هستند که باید در دستور کار قرار گیرند.
محمودی اصل در پایان گفت: امیدوارم که مذاکرات به نفع مردم و در شرایطی پایدار، با ثبات و مطمئن به نتیجه برسد و به این ترتیب روزهای کمچالشتری را تجربه کنیم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0