برگزاری آیین نکوداشت دکتر سیروس برادران شکوهی در اتاق بازرگانی تبریز

به گزارش شهر بورس، این مراسم که با هدف پاسداشت مقام علمی و فرهنگی این چهرهی ماندگار برگزار گردید، با سخنرانی شاگردان و اهالی علم و ادب و فرهنگ همراه بود.
استاد شکوهی همواره به اصول فرهنگی پایبند بود
قدیمی، استاد تاریخ و از شاگردان دکتر شکوهی، در ابتدای مراسم ضمن خوشآمدگویی به مهمانان، با تجلیل از جایگاه فرهنگی دکتر شکوهی گفت: مفتخرم که در جمع اهل فرهنگ هستم؛ فرهنگیانی که به قدرت وابسته نیستند و مسیر خود را با اتکا به دانش و اخلاق پیمودهاند.

وی افزود: سال گذشته در مراسم بزرگداشت استاد شکوهی در مقبرهالشعرا، در حضور خود ایشان از اصول فرهنگی و اندیشهورزیشان یاد کردیم؛ انسانی که همواره به خرد تاریخی و پایبندی به ارزشها توجه ویژه داشت.
قدیمی با اشاره به تحولات مطالعات تاریخی در قرون اخیر گفت: مطالعات تاریخی امروز، برخلاف گذشته، بیشتر به موضوعات خرد مانند زندگی روزمره مردم، زنان، فضاهای عمومی، خوراک و مفاهیمی چون تاریکی و غم میپردازد. آثار دکتر شکوهی نیز بهدرستی در همین چارچوب تاریخ فرهنگی جای میگیرند؛ آثارش مملو از دقت در جزئیات و پرهیز از کلیگویی است.
سومین روز از نمایشگاه ایران اکسپو 2025 همراه بود با بازدید مقامات مهم کشوری و استانی، ضمن بازدید از سالنهای مختلف نمایشگاه، در غرفه اتاق تبریز حضور یافته و به گفتگو پرداختند.
وی در پایان با تأکید بر غم سنگین فقدان این استاد بزرگ افزود: در زمان حیاتش تصور نمیکردیم چنین فقدانی تا این حد بر ما سنگین باشد. روز معلم را به پاس زحمات او گرامی میداریم.
تاریخ آذربایجان آکنده از رنج و غرور است
در ادامه مراسم، علی مرادی مراغهای، پژوهشگر و مورخ برجسته، با ابراز تأسف از نداشتن فرصت آشنایی حضوری با دکتر شکوهی گفت: افتخار داشتم که ایشان کتاب مرا به دانشجویان خود معرفی کرده بود. برای یک نویسنده، هیچ افتخاری بالاتر از این نیست.
او افزود: وقتی تاریخ این سرزمین را مینویسیم، با شادیهای مردم شاد و با رنجهایشان غمگین میشویم. تاریخ تبریز و آذربایجان آکنده از جانفشانی، ناکامی و در عین حال غرور است. در کنار نامهایی چون میرزا حسن رشدیه، باید نام دکتر شکوهی را نیز برای نسل جدید زنده نگه داریم.
مرادی مراغهای با استناد به سخنی از کافکا گفت: کتاب باید پتکی باشد که بر ذهن خواننده کوبیده میشود. نسل جدید باید نسل پیشین را نقد کند؛ اما نه از سر نفی، بلکه برای آگاهی و پیوستگی. استاد شکوهی دیگر در میان ما نیست، اما اندیشهاش همچنان زنده است.
استاد شکوهی عمر خود را وقف فرهنگ و دانش کرد
در بخش دیگری از مراسم، اوروجی، استاد دانشگاه، با ابراز تأسف نسبت به حادثهی دلخراش انفجار در بندر شهید رجایی، سخنان خود را با تسلیت به خانوادههای داغدار آغاز کرد.
وی در ادامه اظهار داشت: دکتر شکوهی عمری را در راه فرهنگ، دانش و تربیت دانشجویان فرهیخته صرف کرد. آثار ماندگار او نشانگر تسلط علمی، تعهد اخلاقی و ژرفنگری تاریخیاش هستند.
او افزود: ایشان شناختی عمیق از بزرگان آذربایجان داشت و به نقش آنان در تاریخ ایران واقف بود. فقدان او نه فقط برای خانوادهاش، که برای جامعه فرهنگی ما ضایعهای جبرانناپذیر است.
این مراسم با قرائت فاتحه و ادای احترام حضار به یاد و خاطره دکتر شکوهی پایان یافت.
برچسب ها :اتاق بازرگانی تبریز
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0