شهر بورس گزارش میدهد؛
بازار مسکن ایران در 1402 | روند قیمتی تا پایان سال چگونه است؟
به گزارش شهر بورس، در حال حاضر، بازار مسکن ایران تحت تأثیر تحولات و روندهای مختلف قرار دارد. طی سال ۱۴۰۲، بازار مسکن در ایران تحولات قابل توجهی را تجربه کرده است. وضعیت مسکن در این دوره نمایانگر یک رشد قابل توجه در تقاضا و عرضه مسکن، تغییر در قیمتها و نرخ بهرهوری بوده است.
با فرارسیدن ماه های پایانی سال و با نوسانات دلار، روند قیمتی بازار مسکن تا پایان سال چگونه خواهد بود؟
اهمیت تحلیل وضعیت بازار مسکن ایران تا پایان سال ۱۴۰۲
- درک روند و پتانسیل بازار مسکن ایران
- شناخت فرصتها و چالشهای خرید مسکن در ایران
- ارزیابی درست و الگوگیری از تحولات و تغییرات بازار مسکن ایران
- هدفگذاری صحیح و تصمیمگیری هوشمند در خرید مسکن
- بهرهبرداری بهینه از منابع و زمان موجود برای خرید مسکن
در سال 1402 قیمت مسکن در مناطق مختلف تهران به چه صورت بود؟
بررسی بازار مسکن تهران از ابتدای امسال تا پایان آذرماه و مقایسه آن با دوره مشابه سال گذشته نشان میدهد کمترین تورم سالانه مربوط به منطقه یک بوده است.
بازار مسکن همچنان در رکود است و افزایش قیمتها در کنار محدودیت مالی خریداران، موجب کاهش تقاضای واقعی شده است.
داوود بیگینژاد نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک، در رابطه با تورم در بازار مسکن گفت: تورم در منطقه یک طی مدت یاد شده حدود ۳۳ درصد بوده است. این درحالی است که در کل مناطق ۲۲گانه تهران تورم مسکن رشد حدود ۵۰ درصد را نسبت به سال قبل (۹ ماهه) داشته است.
وی افزود: بیشترین تورم مسکن نیز مربوط به منطقه 16 با بیش از 70 درصد بوده است. سال گذشته متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در این منطقه حدود 26 میلیون تومان بود که طی 9 ماه اخیر به حدود 45 میلیون تومان افزایش یافته است.
بر اساس آمار منتشر شده بانک مرکزی از بازار مسکن طی آذرماه امسال متوسط قیمت مسکن در منطقه 16 بالغ بر 45 میلیون و 550 هزار تومان بوده است.
او با بیان اینکه رشد قیمت مرکز شهر به سمت پایین را متفاوتتر کرده است درباره دلیل بروز این اتفاق، گفت: یکی از مهمترین دلایل این است که واحدهای کوچکمتراژ در این مناطق نسبت به سایر مناطق تهران بیشتر است. واقعیت این است که سرمایه و موجودی متقاضیان خرید مسکن آنها به این مناطق هدایت میکند.
بیگینژاد تصریح کرد: بعد از منطقه 16، مناطق 11 و 12 نسبت به سایر مناطق رشد متفاوتتری داشته باشند.
بیشتر بخوانید: بررسی بازار مسکن ایران در سال 1403 | روندها و پیشبینیها
وی اظهار داشت بیشترین معاملات مسکن طی 9 ماه اخیر در منطقه 5 و سپس در مناطق 2، 10 و 4 انجام شده است در خصوص تسهیلات مسکن اظهار کرد: بانکها تسهیلاتی را که باید برای بخش تولید مسکن پرداخت میکردند که عدم پرداخت آن توسط برای بانکها با اهداف دولت همسویی ندارد. بانکها خیلی تمایل ندارند 20 درصد تسهیلات خود را به بخش مسکن اختصاص دهند.
سیاستهای دولت در جهت افزایش تولید مسکن
بیگی نژاد ادامه داد: مطمئنا سیاستهای دولت در جهت افزایش تولید مسکن است و باید در این مسیر سیستم بانکی سهم تکلیفی خود را پرداخت کنند که متاسفانه چنین اتفاقی نیفتاده است.
نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه وام خرید مسکن از محل اوراق حق تقدم پاسخگوی نیاز مردم نیست، گفت: با احتساب وام تجهیز (250 میلیون تومانی) که آنهم از محل اوراق است مجموعا حدود 1.2 میلیارد تومان وام خرید پرداخت میشود که اثرگذاری موردنظر در افزایش قدرت خرید مردم را ندارد.
بیگینژاد با اشاره به افزایش قیمت اوراق حق تقدم، یادآور شد: رشد قیمتها این تصور را ایجاد کرد که تعداد معاملات افزایش یافته است، این در حالی است که تعداد معاملات در آذرماه نسبت به آبانماه حدود 11 درصد کاهش یافته است.
افرادی که میخواهند وارد فرآیند خرید و فروش مسکن شوند باید دو سه ماه قبل از تحویل سال این کار را انجام دهند. در واقع حدود 45 روز مردم برای خرید یک واحد مسکونی فرصت دارند.
وی با بیان اینکه بیشتر اوراق خریداری شده حق تقدم وام مسکن برای وام جعاله و تجهیز مورد استفاده قرار گرفته است درباره پیشبینی بازار مسکن در بهمن و اسفند امسال، تاکید کرد: واقعیت این است که بازار املاک شب عید املاکیها ماههای دی، بهمن و نیمه اول اسفندماه است. املاکیها آجیل و شیرینی نمیفروشند که معمولاًً مردم روز آخر برای خرید میآیند. افرادی که میخواهند وارد فرآیند خرید و فروش مسکن شوند باید دو سه ماه قبل از تحویل سال این کار را انجام دهند. در واقع حدود 45 روز مردم برای خرید یک واحد مسکونی فرصت دارند.
نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: با توجه به سابقه معاملات مسکن، قطعاً تعداد خرید و فروش واحدهای مسکونی در بازه اشاره شده متفاوتتر از سایر ماههای سال خواهد بود.
بیگینژاد درباره تحولات قیمت مسکن در ماههای پایانی سال نیز افزود: با توجه به طولانی شدن رکود بازار مسکن، سازندگان برای تامین مالی مورد نیاز ساخت سایر پروژههای خود، واحدها را با قیمتهای مناسب عرضه خواهند کرد.
برای خرید مسکن چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟
بازار مسکن ایران در سال ۱۴۰۲ با تحولات مهمی مواجه شده است. در این سال، رشد سریعی در تقاضا و عرضه مسکن در کلان شهرها مشاهده میشود.
همچنین، قیمتها به طور قابل توجهی افزایش یافته و نرخ بهرهوری در بازار مسکن نیز تغییر کرده است. تحولات در نظام رهن و اجاره مسکن، تغییرات در سیاستهای دولتی و محاسبه نیروی کار، فعالیت سازمانهای مسکن و تأمین اعتبار، تأثیر گرایشات مردم نسبت به مسکن و دیگر عوامل اقتصادی و اجتماعی در این روند تأثیر گذاشتهاند.
در ادامه، تحلیل کامل این روند ارائه میشود تا بتوان بهتر درک کرد که چگونه میتوان در این بازار مسکن خرید مناسبی را انجام داد و از فرصتهای موجود بهرهبرداری کرد.
بازار مسکن ایران یک بازار پویا و پیچیده است که برای انجام خرید مسکن در آن نیازمند آگاهی و شناخت عمیقی از عوامل مختلف است. این عوامل شامل قیمتها، بازدهی سرمایهگذاری، نرخ بهرهوری وامهای مسکن، وضعیت اقتصاد کلان و شرایط اشتغال، قوانین و مقررات مرتبط با مسکن و تغییرات در سیاستهای دولتی میباشند.
برای تصمیمگیری هوشمندانه در خرید مسکن در ایران، در ابتدا نیاز است تا به تحلیل بازار بپردازید.
مطالعه و بررسی ترندها، روندها و پتانسیلهای بازار مسکن در ایران درک بهتری از وضعیت فعلی و آینده بازار را به شما میدهد. با مراجعه به نمودارها، آمارها و گزارشهای مربوطه، میتوانید به تحلیل دقیقتر و اطلاعات بیشتری در مورد بازار مسکن دست پیدا کنید.
علاوه بر این، بررسی مالی و تامین منابع مالی برای خرید مسکن نیز حائز اهمیت است. بررسی دقیق وضعیت مالی و امکان تأمین منابع مالی برای پرداخت هزینههای خرید مسکن، در انتخاب درست و هوشمندانه تر کمک میکند.
مرحله | توضیحات |
---|---|
تحلیل بازار | مطالعه ترندها، روندها و آمارهای بازار مسکن در ایران |
مشاورهی حرفهای | استفاده از کارشناسان مسکن برای راهنمایی در انتخاب مسکن و صفقهبندی |
بررسی مالی | ارزیابی وضعیت مالی و تأمین منابع مالی برای خرید مسکن |
انتخاب محل و نوع مسکن | بررسی موقعیت جغرافیایی و ویژگیهای مسکنها در مکانهای مختلف |
مذاکره با فروشنده | مذاکره در خصوص قیمت و شرایط خرید با فروشنده مسکن |
بررسی قراردادهای مسکن | مطالعه دقیق مستندات قانونی و قراردادهای خرید و فروش مسکن |
به طور خلاصه، برای خرید مسکن در ایران نیاز است تا با عوامل مختلف بازار مسکن آشنا شوید و با تحلیل دقیق و مطالعه کاملی از بازار، به تصمیم خرید هوشمندانهتری دست پیدا کنید. همچنین، مشاورهی حرفهای، بررسی مالی، انتخاب محل و نوع مسکن، مذاکره با فروشنده و بررسی مستندات قانونی و قراردادهای مسکن از مراحل مهمی برای خرید مسکن در ایران میباشند.
خلاصه
بازار مسکن ایران تا پایان سال ۱۴۰۲ تحولات و تغییرات قابل توجهی را تجربه کرده است. عوامل مختلفی مانند تغییرات در قیمتها، نرخ بهرهوری، تغییرات سیاستهای دولتی و دیگر عوامل اقتصادی و اجتماعی تأثیرگذار بر روند بازار مسکن ایران بودهاند.
برای خرید مسکن در ایران، باید با این تحولات آشنا شد و تصمیمهای خرید هوشمندانهتری بگیرید. در نظر داشته باشید که قیمتها و نرخ بهرهوری در بازار مسکن تغییر میکند، بنابراین بررسی کامل قیمتها و تحلیل بازار قبل از خرید امری اساسی است.
همچنن باید نوجه داشت تحلیل بازار مسکن از ابزارها و شاخصهای مختلفی برای ارزیابی و پیشبینی وضعیت بازار استفاده میکند. در زیر، تعدادی از شاخصهای مهم تحلیل بازار مسکن آورده شدهاند:
همچنین، مهم است که به آخرین اخبار و تحولات بازار مسکن در ایران توجه کنید. این اطلاعات میتوانند به شما در انتخاب هوشمندانه و بهترین زمان برای خرید کمک کنند. مطلع شدن از تغییرات قوانین، سیاستهای دولتی و فرصتهای جدید در بازار مسکن بسیار ارزشمند است.
گزارش از مرضیه نجفی
برچسب ها :مسکن
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0