تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۵
زمان مطالعه: 5 دقیقه
کد خبر : 136694

آیا ممنوعیت فروش طلای دست دوم منطقی است؟

آیا ممنوعیت فروش طلای دست دوم منطقی است؟
تصمیم جدید اتاق اصناف ایران مبنی بر ممنوعیت فروش طلای دست دوم واکنش‌های متفاوتی را برانگیخته و ممکن است به رونق معاملات زیرمیزی و فروش طلای دست دوم به جای نو منجر شود.

به گزارش شهر بورس، تصمیم اتاق اصناف ایران مبنی بر ممنوعیت فروش طلای دست دوم، واکنش‌های مختلفی را در پی داشته است. رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران از این تصمیم حمایت کرده و آن را در جهت حمایت از تولیدکنندگان و خریداران ارزیابی کرده است. اما برخی معتقدند این ممنوعیت می‌تواند به رونق معاملات زیرمیزی و فروش طلای دست دوم به جای نو منجر شود.

تاثیرات اقتصادی ممنوعیت فروش طلای دست دوم

در سال‌های اخیر، به دلیل تورم بالا و کاهش ارزش پول ملی، خرید طلای دست دوم به یکی از راه‌های حفظ ارزش سرمایه تبدیل شده است. اما با اعلام ناگهانی ممنوعیت فروش این نوع طلا، نگرانی‌هایی درباره پیامدهای احتمالی این تصمیم بوجود آمده است.

کیومرث امیریان، رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران، با تاکید بر اهمیت حمایت از تولیدکنندگان و جلوگیری از فروش طلای فاقد استاندارد، اعلام کرد که هیچ واحد صنفی اجازه فروش طلای دست دوم را ندارد و اتحادیه‌ها می‌توانند واحدهای صنفی متخلف را پلمب یا پروانه کسب آنها را ابطال کنند.

دفاع از تصمیم ممنوعیت

محمد کشتی‌آرای، فعال بازار طلا و جواهر، فروش طلای بدل به جای دست دوم و فروش طلای کم عیار غیر استاندارد را از دلایل اصلی این ممنوعیت دانسته و تاکید کرده است که این اقدام به نفع مردم است. همچنین، نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، در گفتگو با خبرنگار شهر بورس از این تصمیم حمایت کرده و اعلام کرد که فروش طلای دست دوم به کارگاه‌های تولیدی و اقتصاد کشور ضربه می‌زند.

خبر مرتبط
پیش بینی قیمت طلا و سکه ۳ آذر ۱۴۰۳
پیش بینی قیمت طلا و سکه ۳ آذر ۱۴۰۳

قیمت طلا و سکه در آخرین هفته آبان با بازدهی مثبت بسته شد. در مدت یادشده طلای جهانی ۱۱۰ دلار بالا رفت و سوخت صعود را برای بازار طلای داخلی فراهم آورد. در لحظه نگارش این گزارش طلای جهانی رشد ۳۰ دلاری دارد. آیا این موضوع روز شنبه بازار طلای داخلی را با خود همراه می‌کند؟

به گزارش شهر بورس، خرید طلای دست دوم به دلیل مقرون به صرفه بودن، رونق یافته بود و حالا ممنوعیت یکباره آن می‌تواند مشکلاتی را برای مردم و طلافروشان ایجاد کند. برخی بر این باورند که این ممنوعیت منجر به افزایش معاملات زیرمیزی و فروش طلای دست دوم به جای نو خواهد شد. همچنین، سوالاتی درباره نحوه مدیریت موجودی بالای طلای دست دوم در مغازه‌های طلافروشی وجود دارد.

آیا ممنوعیت فروش طلای دست دوم منطقی است؟

اتاق اصناف و اتحادیه طلا بر چه اساسی اقدام به ممنوعیت فروش طلای دست دوم کرده‌اند؟ آیا این اقدام به نفع بازار است؟ خریداران حق انتخاب داشته و باید بتوانند کالای دست دوم را خریداری کنند. همان‌طور که در پلتفرم‌های مجازی، خرید و فروش کالای دست دوم رونق یافته است، ممنوعیت این نوع فروش در بازار طلا نیز می‌تواند تاثیرات منفی به دنبال داشته باشد.

تقویت بازار اولیه با ممنوعیت فروش کالای دست دوم

بازار دست دوم همیشه به تقویت بازار نو کمک می‌کند. اگر مردم بدانند که می‌توانند کالای خریداری شده را در زمان نیاز به قیمت مناسبی بفروشند، تمایل بیشتری برای خرید خواهند داشت. اما اگر بازار کالای کارکرده ممنوع شود، بیشترین ضرر متوجه بازار کالای نو خواهد شد.

به نظر می‌رسد که ممنوعیت فروش طلای دست دوم نمی‌تواند به تنهایی به اهداف اتحادیه طلا و جواهر برسد. مسائل عمده‌ای مانند قیمت بالای طلا، تورم و کاهش قدرت خرید مردم نیاز به راه‌حل‌های اساسی‌تری دارند.

منبع: اقتصادآنلاین

برچسب ها : ،

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش

بانک توسعه تعاون