فروردین سرد برای دلار و سکه / امید تازه به کاهش قیمتها؟

به گزارش شهر بورس، بررسی روند بازار ارز و طلا در فروردینماه ۱۴۰۴ نشان میدهد که با کاهش تنشهای سیاسی و آغاز مذاکرات میان ایران و آمریکا، بازارهای دارایی از جمله دلار و سکه با افت قیمت قابلتوجهی مواجه شدند. این روند کاهشی که از نیمه دوم فروردین آغاز شده، میتواند در صورت تداوم فضای مثبت سیاسی، در ماههای آینده نیز ادامهدار باشد.
دلار از قله ۱۰۵ هزار به کانال ۸۲ هزار تومان رسید
در پی تشدید تنشها در روزهای پایانی اسفند ۱۴۰۳، نرخ دلار آزاد وارد کانال ۹۸ هزار تومان شد و در ۱۸ فروردین به اوج تاریخی ۱۰۵ هزار و ۱۵۰ تومان رسید. با این حال، انتشار خبر آغاز مذاکرات ایران و آمریکا در ۱۹ فروردین نقطه عطفی برای بازار بود. پس از برگزاری نخستین دور مذاکرات در ۲۳ فروردین در مسقط، نرخ دلار در ۲۴ فروردین با ریزش شدید وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد. در ادامه، دور دوم گفتوگوها در ۳۰ فروردین در رم و انتشار اخبار مثبت از تفاهم اولیه، موجب شد نرخ دلار در پایان ماه به ۸۲ هزار و ۵۰۰ تومان برسد.

عملکرد منفی بازارهای دارایی در فروردین ۱۴۰۴
در میان بازارهای دارایی، بیشترین افت مربوط به سکه طلای طرح جدید با بازدهی منفی ۲۳.۹ درصد بود. طلای ۱۸ عیار با افت ۲۱ درصد و ربع سکه با افت ۲۰.۸ درصد در رتبههای بعدی قرار گرفتند. دلار آزاد نیز در لیست بازدهی منفی بازارها قرار دارد. در مقابل، تنها بازارهایی که بازدهی مثبت داشتند، شامل شاخص کل بورس با رشد ۱۳.۵۷ درصد و سپردههای بانکی با بازدهی ۲.۵ درصد بودند.
بررسی بازار ارز تجاری و شکاف نرخها
بازار ارز تجاری که از ۲۴ آذر ۱۴۰۳ به عنوان جایگزین سامانه نیما راهاندازی شد، در ماههای اخیر با چالش فاصله معنادار از بازار آزاد مواجه بود. اما با کاهش نرخ دلار در بازار آزاد و عدم تغییر محسوس در نرخ رسمی، فاصله قیمتی بین این دو بازار از بیشاز ۴۵ درصد به حدود ۱۵.۷ درصد کاهش یافت. کارشناسان معتقدند در صورت تداوم این روند، هدف بانک مرکزی برای حرکت به سمت تکنرخی شدن ارز محقق خواهد شد.
قیمت دلار در روز دوشنبه با نوسانات اندک در محدوده 82 هزار تومان قرار گرفت. حالا سوال اینجاست که آیا مذاکرات دیپلماتیک ایران و آمریکا میتواند به تثبیت یا تغییر این وضعیت کمک کند؟
روند نزولی سکه تمام و کاهش شدید حباب
سکه تمام بهار آزادی که در اوایل فروردین با همزمانی رشد طلای جهانی و افزایش نرخ دلار تا ۱۰۲ میلیون و ۶۴۵ هزار تومان رشد کرده بود، در پایان ماه با قیمت ۷۳ میلیون و ۳۸۰ هزار تومان معامله شد. این کاهش معادل بازدهی منفی ۲۳.۹ درصدی است. حباب سکه که در اوایل فروردین به ۲۷ میلیون تومان رسیده بود، در پایان ماه به ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان کاهش یافت.
آیا روند کاهشی دلار ادامه دارد؟
تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که تصمیماتی نظیر استیضاح وزیر اقتصاد تأثیر محسوسی بر روند بازارها نداشتهاند و عامل اصلی جهتگیری بازار، کاهش ریسکهای سیاسی بوده است. در صورتیکه روند مذاکرات ایران و آمریکا همچنان مثبت باقی بماند، احتمال تداوم روند نزولی در بازار ارز در ماههای آینده بسیار بالا ارزیابی میشود.
منبع: دنیای اقتصاد
برچسب ها :دلار
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0