تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۴ شهریور ۱۴۰۳ - ۲:۲۸
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کد خبر : 148838

رئیس گروه تنظیم مقررات صادرات و واردات در اتاق تبریز تاکید کرد؛

علت تعدد بخشنامه‌ها در حوزه صادرات، محدودیت ارزی کشور است

علت تعدد بخشنامه‌ها در حوزه صادرات، محدودیت ارزی کشور است
رئیس گروه تنظیم مقررات صادرات و واردات، علت تعدد بخشنامه‌ها در حوزه صادرات را محدودیت ارزی کشور عنوان کرد.

به گزارش شهر بورس، مظفر ناصری طی گفتگویی با روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز در خصوص علت تعدد بخشنامه‌ها و مقررات اخیر در حوزه صادرات، به محدودیت‌های ارزی کشور اشاره کرد و افزود: با بررسی مصوبات و بخشنامه‌های مرتبط با حوزه صادرات، هر انسان عاقلی به این نتیجه می‌رسد که این مصوبات منجر به سد شدن مسیر صادرات می‌شوند. به عنوان مثال می‌توان به مصوبه اخیر در رابطه با صنایع فولادی که خواستار بازگشت ارز حاصل از صادرات به قیمت نیمایی است، در حالی که این صنایع، با ارز آزاد اقدام به صادرات کرده‌اند، اشاره کرد و من به جرات می‌گویم که اگر شرایط فعلی تداوم یابد، زنجیره فولاد با بحران اساسی مواجه خواهد شد.

ناصری افزود: یکی دیگر از عوامل مهم در این زمینه، عدم شناخت درست زنجیره تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران کلیدی از موضوع صادرات است. بسیاری از تصمیمات در خلا گرفته می‌شوند و تبعات آن جامعه صنعتی را تحت شعاع قرار می‌دهد. بنابراین، تصمیم‌گیران قبل از هر اقدام یا صدور بخشنامه‌ای باید بررسی کنند که این تصمیمات چه نتایجی به همراه خواهد داشت.

وی همچنین به ضرورت استفاده از خرد جمعی بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: یکی از موارد دیگری که در این زمینه موثر است، عدم بررسی و به‌کارگیری خرد جمعی بخش خصوصی است. دولت در این زمینه می‌تواند از ظرفیت اتاق‌های بازرگانی برای ارائه مشورت بهره ببرد و از این نظرات در تصمیمات آتی استفاده کند.

ناصری در ادامه به موضوع ارزش‌گذاری تکلیفی یا دستوری در حوزه صادرات اشاره کرد و افزود: این نوع ارزش‌گذاری‌ها منجر به بروز مشکلات متعددی برای فعالان اقتصادی شده است. در این زمینه، اتحادیه‌ها باید با ارتباط با گمرکات کشور نقش مشورتی و مشاوره‌ای خود را ایفا کنند تا قیمت واقعی محصولات و کالاها به‌صورت به‌روز در اختیار گمرکات قرار بگیرد.

خبر مرتبط
پیوند صنعت و سلامت؛ شناسایی نیازهای مشترک
پیوند صنعت و سلامت؛ شناسایی نیازهای مشترک

هیئت‌نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز با رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز دیدار کرده و در رابطه با چالش‌های مشترک صنعت و حوزه سلامت به گفتگو نشستند.

وی افزود: با وجود اینکه گمرک مجری ارزش‌گذاری کالاهای صادراتی و وارداتی است، با این حال تشکل‌ها می‌توانند، نقش مشورتی خود را در رابطه با قیمت‌گذاری کالاها ایفا کنند، به بیان دیگر تشکل‌ها باید بتوانند از ظرفیت قانونی خود برای افزایش توان اعضا بهره‌مند شوند.

منبع:  روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

بانک توسعه تعاون

ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش