تلگرام شهر بورس

تاریخ انتشار : جمعه ۸ تیر ۱۴۰۳ - ۸:۳۸
زمان مطالعه: 5 دقیقه
کد خبر : 136893

انتخابات ایران و آمریکا؛ آیا توافقی جدید در راه است؟

انتخابات ایران و آمریکا؛ آیا توافقی جدید در راه است؟
با نزدیک‌شدن به انتخابات ایران و آمریکا، دوباره سوالاتی درباره احتمال توافق جدید بین این دو کشور مطرح می‌شود. آیا انتخابات پیش‌رو می‌تواند مسیر جدیدی برای روابط ایران و آمریکا بگشاید؟

به گزارش شهر بورس، با نزدیک‌شدن به انتخابات ایران و ایالات متحده، توجه‌ها به مسئله تحریم‌های غرب و روابط با آمریکا بیش از پیش جلب شده است.

ایران و آمریکا چندین دهه است که روابط پرتنشی را تجربه می‌کنند. انقلاب ۵۷ نقطه‌عطفی در این روابط بود؛ زمانی که دانشجویان معترض سفارت آمریکا در تهران را تصرف کردند و بیش از ۵۰ آمریکایی را به مدت ۴۴۴ روز گروگان نگه داشتند. اکنون ساختمان قدیمی سفارت به موزه‌ای به نام «لانه جاسوسی» تبدیل شده است.

بر اساس گزارش فارن پالسی، نگرش ضدآمریکایی ایرانیان ریشه‌های عمیقی در تاریخ دارد. در سال ۱۹۵۳، ایالات متحده در سرنگونی نخست‌وزیر ایران نقش داشت و راه را برای حکومتی به رهبری محمدرضا پهلوی هموار ساخت که به دلیل سیاست خارجی طرفدار آمریکا و رژیم سرکوبگرش شناخته می‌شود. این رژیم در نهایت در سال ۱۹۷۹ سقوط کرد و تحریم‌های شدید بین‌المللی علیه ایران اعمال شد که این کشور را تا حد زیادی از بازارهای جهانی جدا کرد.

روابط پر فراز و نشیب ایران و آمریکا

در سال‌های اخیر، روابط ایران و آمریکا همچنان پرتنش بوده است. همکاری نظامی ایران و روسیه در جنگ اوکراین باعث افزایش تحریم‌های غرب علیه ایران شده است. در واکنش، ایران به سمت اتحادهای غیرغربی مانند چین و روسیه گرایش یافته که همکاری اقتصادی و دیپلماتیک را ارائه می‌دهند.

خبر مرتبط
تعیین وزرای کلیدی؛ گام سرنوشت‌ساز برای بازار ارز و سرمایه
تعیین وزرای کلیدی؛ گام سرنوشت‌ساز برای بازار ارز و سرمایه

صلاحیت وزرای امور خارجه و اقتصاد در مجلس، نگاه‌ها را به سمت تأثیرات احتمالی این دو وزارتخانه بر بازارهای مالی معطوف کرده است.

در همین حال، با نزدیک‌شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران و آمریکا، تغییرات ممکن است رخ دهد. انتخابات زودهنگام ایران و انتخابات نوامبر آمریکا که جو بایدن و دونالد ترامپ در آن به مصاف هم خواهند رفت، می‌تواند تاثیرات مهمی بر روابط دو کشور داشته باشد.

از زمان انقلاب ایران در سال ۱۹۷۹، تعاملات قابل‌توجهی بین ایران و آمریکا انجام شده است؛ از حمایت لجستیکی ایران برای مبارزات اولیه آمریکا علیه طالبان در افغانستان تا تبادل موفق زندانیان در سال گذشته که منجر به آزادسازی ۶ میلیارد دلار درآمد نفتی ایران شد.

نبود اراده برای تعامل

ایالات متحده در موارد زیادی ایران را ناامید کرده است؛ از جمله خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸ و اعمال تحریم‌های جدید. این تحریم‌ها باعث شد ایران توانایی‌های هسته‌ای خود را تقویت کند و روابط با آمریکا را سخت‌تر کند. به گفته تریتا پارسی، ایران تمایلی به تعامل ندارد زیرا معتقد است آمریکا قادر به ارائه رفع پایدار تحریم‌ها نیست.

مدیریت ریسک

در حالی که تحریم‌های غرب به شدت بر اقتصاد ایران تأثیر گذاشته است، ایران به همکاری با روسیه و چین روی آورده و تجارت دوجانبه با این کشورها را افزایش داده است. تجارت نفت خام ایران با چین اکنون روزانه ۱۵۰ میلیون دلار درآمد دارد و ایران و روسیه نیز به شرکای تجاری نزدیک و متحدان نظامی تبدیل شده‌اند.

با وجود تنش‌های جاری، گفت‌وگوهای محتاطانه‌ای بین ایران و آمریکا در عمان ادامه دارد. علی باقری کنی، سرپرست وزارت امور خارجه ایران، تایید کرده که مذاکرات بین دو کشور هرگز متوقف نشده است.

منبع: اکوایران

نویسنده:

برچسب ها :

ارسال نظر شما

مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نیلی

کیش اینوکس

کارگزاری بانک سپه

کارگزاری بانک صادرات

پراپ تریدینگ
قیمت بیمه شخص ثالث سال ۱۴۰۳